No tästä tulee hyvä!

Oma idea on rakas lapsi. Se on maailman paras ja kaunein. Ei raaskisi toisen hoitoon antaa. Vaan idealapsille on hyväksi joutua välillä pieneen käsittelyyn.

SITRA käynnisti viime vuoden lopulla Uusi koulutus -foorumin. Tavoitteena on rakentaa oppimisen ja koulutuksen tulevaisuutta nykyisten vahvuuksien ja rajoja ylittävän yhteiskehittelyn varaan. Foorumiin kutsuttu ryhmä ei ole tyypillinen suomalainen teematiimi – tiedättehän: samanlaiset kokoontuvat keskenään olemaan samaa mieltä samoista asioista. Uusi koulutus -foorumin sisäpiirin väki edustaa koulumaailman lisäksi yhteiskunnan kirjoa pienoiskoossa. Parasta on, että sisäpiiri on ahkerasti avautunut ulospäin. Yksi näistä avauksista on Ideakuulutus.

Koulutuksen ja oppimisen tulevaisuus? Ideakuulutus on auki 1.3.2015 saakka. Vielä ehdit mukaan.

Ideakuulutuksessa kysytään: Millainen on tulevaisuuden koulutus? Ja tässä tapauksessa ’koulutus’ kattaa oppimisen maailman laajasti, esikoulusta ikäihmisten yliopistoon, istituutioista itse organisoitun oppimiseen. Ideat saavat olla pieniä tai isoja, tuoreita tai uudelleen lämmitettyjä. Jätä oma ideasi 1.3. mennessä, kommentoi ja peukuta toisten omia!

Hyvistä ideoista leivotaan vielä parempia ideakokouksessa. Yleisö pääsee mukaan sparraamaan!

Ideakuulutukseen kertyneiden ideoiden joukosta muotoillaan maalis-huhtikuussa Sitran tuella toteutettavia kokeiluja. Ennen kokeilujaksoa järjestetään kaksi ideakokousta, ensimmäinen maanantaina 9.3. ja toinen perjantaina 13.3., molemmat klo 13:00-14:30. Kokeilujaksolle päässeille järjestetään vielä toukokuun alussa kolmas ideakokous. Yhdessä ideakokouksessa käsitellään 4 ideaa.

Ideakokoukset ovat avoimia verkkotilaisuuksia. Mukana ovat:

  • Idean omistajia, sparrattavia (ideakuulutukseen osallistuneita).
  • Ideakokouksen vetäjiä, ennalta sovittuja sparraajia ja avustajia.
  • Yleisö, joka voi osallistua sparraukseen.

Ideakokous on Otavan Opiston ja Suomen eOppimiskeskuksen kehittämä ideoitten jalostamisen menetelmä, jota on toteutettu opiston oman toiminnan kehittämisessä elokuusta 2014 alkaen. Ideakokous toteutetaan verkossa eli osallistua voi ilman ajomatkoja. Ideakokouksen kulku:

  1. Ennen ideakokousta idean omistaja saa lyhyen valmennuksen.
  2. Ideakokouksessa omistaja esittelee ideansa lyhyesti, korkeintaan 5 minuuttia.
  3. Ideakokouksen osallistujat keskustelevat ideasta puheenjohtajan johdolla, kokouksen kirjuri tekee tarkat keskustelumuistiinpanot. Puheenjohtaja huolehtii, että keskustelu käsittelee kaikki oleelliset näkökulmat.
  4. Lopuksi puheenjohtaja kiteyttää keskustelun tulokset. Idean omistaja saa kirjalliset muistiinpanot itselleen. Yhteenvedot julkaistaan myöhemmin Uusi koulutus -sivustolla.

Osallistu ideakokoukseen yleisönä. Voit saada hyviä vinkkejä ja ehkä oivallat jotain, mitä itse voisit ryhtyä toteuttamaan. Voit myös löytää idean, jonka kokeiIua kykenet tukemaan. Ideakokous on rento ja silti hyödyllinen tapa kasvattaa omaa ajatuslasta vankemmaksi ja reippaammaksi. Ennakkoilmoittaudu mukaan!

Photo 15.11.2014 11.44.12

Tervetuloa myös lapset ja nuoret mukaan ehdottamaan ideoita Ideakuulutukseen!

Ideatarhurit kannustavat kohti avoimen jakamisen työkulttuuria. Oppimisen maailman toimintakulttuuri muuttuu. Tule kokemaan jakamisen jännitystä ja iloa 9.3.2015 kolmatta kertaa järjestettävänä Open Education -viikon Jaa jotain -päivänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s